Menu
Your Cart

Рефрактометър за вино

Рефрактометър за вино – същност и значение

Всички, които имат известен опит в сферата на лабораторните изследвания, вероятно са наясно какво представлява рефрактометърът. По своята същност това е уред, измерващ количеството или концентрацията на разтворени вещества в дадена проба. Той има широко приложение както в научната сфера, така и в редица индустрии. Все по-голям интерес през последните години се наблюдава към т.нар. рефрактометър за вино. Или моделите рефрактометри, който се използват във винената и като цяло в пивоварната индустрия. В следващите редове ще ви разкажем най-важното, което трябва да знаете, ако си търсите рефрактометър за вино.

Основните приложения на рефрактометър за вино

 Когато става въпрос за рефрактометър за вино, бихме могли да откроим две основни приложения. Приложения, които обаче имат доста съществена роля за нормалното протичане на процесите във винената индустрия. Ето кои точно приложения на стандартния рефрактометър за вино имаме предвид:
рефрактометър за вино: измерване съдържанието на захар в гроздовия сок – артикулите от категория ‚Рефрактометър за вино“ се включват в процеса по производство на вино още на етапа на гроздовия сок. Тяхната функция е да измерят прецизно количеството или концентрацията на захарта в даден обем гроздов сок. Именно на тази база се изчисляват средствата, които трябва да бъдат платени на производителите.    рефрактометър за вино: измерване съдържанието на алкохол във виното -  второто основно приложение на рефрактокметър за вино е свързано с финалните етапи от процеса по производство на виното. Посредством рефрактометър за вино трябва да се определи приблизителното съдържание на алкохола в самата напитка. Това е доста важен фактор от гледна точка качеството и чистотата на вината, които се предлагат на пазара. 

Скалите, с които работи рефрактометър за вино

По принцип един рефрактометър за вино може да оценява гроздовия сок, използвайки скалата на Brix. При измерване на алкохол обаче нещата стават малко по-сложни и съвсем естествено се използват други скали -  Plato, Oechsle, Klosterneuburger Mostwaage и т.н. Вижте най-важното за всяка от споменатите скали, с които работи стандартният рефрактометър за вино:
рефрактометър за вино: Brix – градусите Brix (означавани със символ °Bx) показват съдържанието на захар в даден воден разтвор. Една степен от скалата е равна на 1 грам захароза в 100 грама разтвор. Традиционно скалата на Brix се използва при производството на вино, захар, газирани напитки, плодови сокове, мед и т.н.  рефрактометър за вино: Plato – скала, която се използва при измерване на алкохола от страна на съответния рефрактометър за вино. Тя е подобна на скалата на Brix, но с някои внедрени подобрения. Основната разлика е при преобразуването от процент на теглото  в специфично тегло – съответно в петия и шестия знак след десетичната запетая. Тази разлика дава възможност по скалата на Plato да се правят по-прецизни измервания, което я прави подходяща за измерванията на алкохол. рефрактометър за вино: Oechsle – още една скала за рефрактометър за вино. Тя измерва плътността на гроздовата мъст, която е индикация за зрялост и съдържание на захар. Използва се широко в немската, швейцарската и люксембургската винарска индустрия.  Един градус Oechsle (° Oe) съответства на един грам от разликата между масата на един литър мъст при 20 ° C и 1 kg (масата на 1 литър вода). рефрактометър за вино: Klosterneuburger Mostwaage (KMW) – измерва съдържанието на захар в гроздовата мъст в проценти спрямо теглото. Тъй като предполагаемото съдържание на екстракт без захар се приспада от самото начало, показаните стойности са правилни само със съдържание на захар около 20% и съдържание на екстракт без захар от 3%.

Рефрактометър за вино – марката Kern & Sohn 

Немският бранд Kern & Sohn несъмнено е отличен избор, когато става въпрос за рефрактометър за вино. С повече от век и половина история, днес компанията е сред водещите глобални такива в сферата на измервателните уреди. Всички нейни продукти са сертифицирани по международния стандарт ISO 9001: 2008, което е ярко доказателство за качеството и надеждността им. Достъпните цени са още един фактор за това въпросните продукти да са предпочитани сред потребители и бизнеси по целия свят. 


Abbe рефрактометър за вино KERN ORT-1

Най-популярният модел рефрактометър за вино от каталога на Kern & Sohn. Освен в пивоварната и захарната индустрии, този рефрактометър за вино се използва също така и във фармацевтиката, хранителната промишленост, химическата индустрия, петролния сектор и т.н. Ето основните характеристики на рефрактометър за вино KERN ORT-1, с които е добре да сте наясно:
рефрактометър за вино KERN ORT-1: удобен и здрав дизайн, позволяващ лесната, ефективна и устойчива употреба в ежедневието. рефрактометър за вино KERN ORT-1: интегрирана скала, благодарение на която този рефрактометър за вино може да служи за многобройни приложения, както и да гарантира максимална точност на резултатите. рефрактометър за вино KERN ORT-1: елементи, влизащи в доставката: калибриращ разтвор, калибриращ блок, пипета, малка отвертка, почистваща кърпа, цифров термометър. рефрактометър за вино KERN ORT-1: аксесоарите се предлагат като възможни опции.рефрактометър за вино KERN ORT-1: техническа информация: температура на измерване 20 ° C, габаритни размери 180 × 90 × 240 мм, нето тегло около 1950 г.

Поръчка на рефрактометър за вино от alterlab.bg

АлтерЛаб ООД е компания, занимаваща се с доставка, инсталация и сервиз на аналитична и общолабораторна апаратура. Ние предлагаме на българския пазар всичко, което ви е необходимо от марката Kern & Sohn по отношение на категория „Рефрактометър за вино“. За да гарантираме по-голямо удобство за нашите клиенти, създадохме онлайн платформата alterlab.bg, през която можете да правите запитвания бързо и лесно.   
При нужда от информация за даден рефрактометър за вино или друг продукт, се свържете с нас без никакво притеснение. Опциите за контакт, които предоставяме, са по телефон и имейл. Екипът на АлтерЛаб ООД ще отговори на всичките ви въпроси, насочвайки ви към правилния за вашите нужди и изисквания артикул. Защото  АлтерЛаб ООД се стреми не просто да предостави на клиента дадено оборудване, а да му даде цялостно решение, с което работата в лабораторията да стане по-ефективна и сигурна отвсякога.  

Рефрактометър за вино – същност и значение

Основните приложения на рефрактометър за вино

Скалите, с които работи рефрактометър за вино

Рефрактометър за вино – марката Kern & Sohn

Abbe рефрактометър за вино KERN ORT-1

Поръчка на рефрактометър за вино от alterlab.bg

Няма добавени продукти в тази категория.

Рефрактометър, вино, Рефрактометри