Menu
Your Cart

Рефрактометри

Рефрактометри

За какво служат рефрактометрите?

Рефрактометрите са уреди, които са доста често използвани в съвременната научно – изследователска дейност. Посредством тях е възможно да се определи количеството или концентрацията на разтворените вещества в дадена проба. Функция, която е полезна както в медицинските изследвания, така и в редица икономически сектори и дейности. В следващите редове ще научите малко повече за широкия спектър от приложения на рефрактометрите, както и за ползите и преимуществата от използването им. В допълнение, ще ви запознаем с една от водещите в световен мащаб марки за такъв тип измервателни уреди – немската Kern & Sohn.

Рефрактометри – основни сфери на приложение  

Рефрактомер 1
Рефрактомер - Разгледайте при нас!

Няколко са основните сфери на приложение на рефрактометрите. Сред тях са медицинските изследвания, автомобилната индустрия, фармацевтиката, хранително – вкусовата промишленост и др. Ето какво трябва да знаете за ролята и значението на рефрактометрите във всяка една от споменатите сфери:

Рефрактометри: медицински изследвания – рефрактометрите са доста полезни в разнообразните медицински изследвания, които се провеждат в днешно време. Те се използват в болници  и лекарски кабинети (в това число ветеринарни) за изследване урината на пациенти. От рефрактометри се нуждаят също така спортната медицина (най-вече при правене на тестове за допинг), както и медицинските учебни заведения.

Рефрактометри: автомобилна индустрия – в автомобилната индустрия също е нужно непрекъснато да се измерват количествата и концентрацията на дадени вещества в определени разтвори. За тази задача съвсем естествено на помощ идват рефрактометрите. Те се използват от водещите производители в индустрията за провеждане на най-различни изследвания във връзка с продуктовата си гама, както и от много автосервизи.

Рефрактометри: фармацевтика – освен в медицинските изследвания, рефрактометрите играят значителна роля и във фармацевтичната индустрия. Те биха могли да са част от научни изследвания и разработки на нови лекарства и медикаменти. Благодарение на рефрактометрите процесът по определяне подходящата концентрация на отделните елементи в дадени медикаменти става доста по-бърз и ефективен.

Рефрактометри: хранително – вкусова промишленост – рефрактометрите се използват в хранително – вкусовата промишленост най-вече за контрол на качеството и чистотата на суровините и крайните продукти. Немалко производители залагат на тях и при определяне концентрацията на захар в дадена смес.

Рефрактометри: други индустрии – употребата на рефрактометри би могла да донесе предимства и в редица други индустрии. Като примери за такива индустрии ще посочим химическата, авиационната, петролната и т.н.

Kern & Sohn – предложенията от категория „Рефрактометър“

Kern & Sohn е компания с дълъг опит в производството на измервателни уреди. Нейната история води началото си от далечната 1844 година. Към настоящия момент Kern & Sohn се слави не само като една от водещите марки в бранша, но и като производителят, който в най-голяма степен залага на иновациите и модерните технологии. Уредите на компанията гарантират максимална точност и прецизност на измерването, а доказателство за тяхното качество е сертификацията за съответствие с международния стандарт ISO 9001: 2008. Те съдържат и множество допълнителни функции и екстри, улесняващи максимално работата във всяка една лаборатория. В същото време се предлагат на пазара на достъпни цени, така че да могат да достигнат до възможно най-широк кръг от потребители и бизнеси. 

Рефрактометър Kern Ora      

Рефрактомер 2
Рефрактомер - AlterLab

Kern Ora е първият модел рефрактометър от каталога на бранда, който ще разгледаме. Той представлява ръчен безжичен аналогов рефрактометър със здрав и удобен дизайн, позволяващ безпроблемната му ежедневна употреба. Потенциалните грешки, характерни за ръчните механизми, се избягват посредством множество избираеми скали. Скали, които са специално разработени, прецизно изчислени и проверени. Оптичната система и покритието на призмата са изработени от материал, позволяващ измерване с ниска толерантност. Всеки един рефрактометър от този модел е оборудван с окуляр за лесна и гладка настройка спрямо различни диоптри. Ако даден рефрактометър има обозначението „ATC“, това означава, че притежава функция за автоматично компенсиране на температурата, даваща възможност за точно измерване при температурен диапазон от 10 °C до 30 °C.

Когато закупувате рефрактометър Kern Ora, ще получите към него и няколко аксесоарни части. Сред тях са кутия за съхранение на рефрактометъра, калибираща течност, калибриращ блок (ако ви трябва), пипета, малка отвертка и почистваща кърпичка. По ваше желание е възможно да бъдат добавени и още допълнителни аксесоари към комплекта на рефрактометъра.

Основните технически данни на рефрактометър Kern Ora са следните:

 • корпус, който е излят от медно-алуминиева сплав и е с хромирано покритие
 • температура на измерване без ATC: 20 ° С
 • температурен диапазон на измерване с ATC: 10 ° C / 30 ° C
 • размери на кутията: 205 × 75 × 55 мм (зависи от конкретния рефрактометър)
 • дължина на продукта: прибл. 130 - 200 мм (отново зависи от конкретния рефрактометър)
 • нето тегло: около 135 - 600 g

Рефрактометър KERN ORF

Рефрактометър KERN ORF е цифров ръчен рефрактометър, отличаващ се с максимална точност и безпроблемна поддръжка. Големият дисплей е лесен за четене и спомага за избягването на редица грешки. Този модел рефрактометър разполага с клас на защита IP65 срещу прах и пръски с вода, така че след употреба можете съвсем спокойно да го изплакнете с вода. Имате възможност да си вземете рефрактометър KERN ORF с една или повече скали, в зависимост от приложенията, които сте предвидили за него. Рефрактометърът се предлага с оптимизиран софтуер, който е способен да показва резултатите в различни скали. Вградената функция за автоматично компенсиране на температурата (ATC) позволява още по-бързото и ефективно използване на рефрактометъра.

Със закупуването на рефрактометър KERN ORF ще получите следните аксесоари:  калибрираща течност, пипета, кутия за съхранение, 2 броя AAA батерии, кожена чанта, малка отвертка и кърпа за почистване на рефрактометъра.

Основни технически данни на рефрактометър KERN ORF:

 • температура на измерване: 5 ° C - 40 ° C
 • габаритни размери: 133 × 65 × 38 мм
 • нето тегло: около 200 g
 • захранване: 2 броя AAA батерии (1,5 V)
 • живот на батерията: приблизително 3.750 измервания
 • ATC (функция за автоматично компенсиране на температурата)
 • минимален обем на пробата: 2–3 капки
 • автоматично управление на енергията (AUTO-OFF след 90 секунди)

Рефрактометър KERN ORT-1

Рефрактомер 3
Рефрактомер - Купете от нас!

Универсален аналогов рефрактометър, използван във фармацевтиката, лабораториите и индустрията. Здрав и издръжлив рефрактометър, който в същото време притежава удобен дизайн, улесняващ използването му в ежедневието. Интегрираната скала позволява употреба в най-различни приложения и осигурява максимално ниво на сигурност при отчитане на резултатите.

Аксесоарите, които се предлагат като опции със съответния рефрактометър, са: калибриращ разтвор, калибриращ блок, пипета, малка отвертка, кърпа за почистване и цифров термометър.

Технически данни на рефрактометър KERN ORT-1:

 • температура на измерване: 20 ° C
 • габаритни размери: 180 × 90 × 240 мм
 • нето тегло: около 1950 g

Поръчка на рефрактометър Kern & Sohn от alterlab.bg

АлтерЛаб ООД предлага на българския пазар най-добрите и актуални артикули на немския бранд Kern & Sohn в категория „Рефрактометър“. Независимо от какъв точно тип или модел рефрактометри имате нужда в рамките на вашата дейност и провеждани изследвания, се обърнете към нашия екип. За по-голямото удобство на клиентите ни създадохме онлайн платформата alterlab.bg, през която могат да се правят запитвания.

Когато става въпрос за покупка на рефрактометри или други измервателни уреди, винаги е необходимо да бъде направен максимално прецизен и информиран избор. Точно с това ще ви помогне екипът на АлтерЛаб ООД. При въпроси или неясноти относно характеристиките на дадени уреди, имате възможност да се свържете със служителите ни по телефон или имейл. Те ще ви изслушат и ще ви дадат ясни и изчерпателни отговори, които биха ви помогнали да се насочите към подходящите за вашите нужди артикули. Фирма АлтерЛаб ООД си е поставила за цел не просто да предоставя лабораторна апаратура и оборудване, а да дава на клиентите си цялостни решения, които ще направят ежедневната им дейност значително по-лесна, ефективна и сигурна. 

За какво служат рефрактометрите?

Рефрактометри – основни сфери на приложение 

Kern & Sohn – предложенията от категория „Рефрактометър“

Рефрактометър Kern Ora

Рефрактометър KERN ORF

Рефрактометър KERN ORT-1

Поръчка на рефрактометър Kern & Sohn от alterlab.bg

Рефрактометри Рефрактометри
НОВ
Разгледайте още рефрактометри!..
0.00 лв.
без ДДС:0.00 лв.
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Рефрактометри, Оптични, инструменти