Menu
Your Cart

Водни бани

Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани Общолабораторна апаратура
НОВ
Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани Общолабораторна апаратура
Водни бани

Водна баня – същност и значение

Възможността за създаване на напълно контролирана атмосфера е един от най-важните фактори за успешното провеждане на съвременните лабораторни изследвания. Имeнно тази задача преследва уредът, който наричаме водна баня. Той ви дава възможност да гарантирате равномерна температура в контролираната среда, спомагайки за постигането на максимални нива на ефективност и сигурност по отношение на съответните изследвания. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за това какво точно представлява водна баня и какъв е нейният механизъм на работа. В допълнение, ще научите защо закупуването на водна баня от марката Memmert е най-добрата опция за вас на пазара.


Приложения на водна баня

Стандартната водна баня има множество приложения в научните изследвания и в промишлеността. По-надолу ще изведем най-важните сред тях:

контрол на температурата на балсами и емулсии.
контрол на температурата на проби и плаки в лабораторна среда.
ферментация и хомогенизация.
загряване на търкалящи лагери преди техния монтаж.
загряване на материали в реакционни съдове от типа на чаши, колби и т.н.
тестване за корозия.


Какъв е механизмът на работа на стандартната водна баня?

Поставена във вътрешността на загрята и електронно контролирана водна баня, камерата е изложена на точно определени температури. Посредсвом свойството топлопроводимост топлинната енергия се прехвърля в самата камера. Топлината винаги тече в посока на по-ниската температура. Водна баня се използва за приложения, за които е необходима температура от 30 ° C до 95 ° C.


Водна баня – марката Memmert

Когато става въпрос за избор на конкретен артикул от категория „Водна баня“, би било мъдро решение да се насочите към каталога на Memmert. Немският бранд има повече от половин век опит в производството на продукти за биологични, фармацевтични и хранителни изследвания. Неговите продукти се отличават с най-високо качество, както и с редица иновативни функции, даващи възможност на клиента да повиши ефективността на своята работа. Memmert предлага на глобалния пазар всичко, от което лабораториите биха могли да имат нужда в категория „Водна баня“. По-надолу ще разгледаме основните характеристики на стандартната водна баня Memmert, както и ползите, които ще донесе във вашите изследвания.


Водна баня Memmert – основни характеристики

Водна баня Memmert осигурява най-висока степен на безопасност в лабораторна среда. Тя се предлага на пазара в шест модела и два класа по отношение на производителността. В базовия клас са налице стандартни задачи за контрол на температурата, докато премиум версията включва и още редица функции, спомагащи за провеждането на по-прецизни и сигурни тестови процедури. Сред тях е електронният контрол на свръхтемпература с помощта на широк спектър от визуални и звукови сигнали. Ето накратко основните характеристики на артикулите от категория „Водна баня“ на Memmert:

Водна баня Memmert: температурен диапазон до +95 ° C (с охлаждащ модул Peltier CDP115 от +10 ° C).
Водна баня Memmert: 6 размера на модела (с обем от 7 до 45 литра).
Водна баня Memmert: богата гама от аксесоари – сред тях охлаждащ модул Peltier, разклащащо устройство, етажен рафт, стойка за епруветка и т.н.
Водна баня Memmert: най-съвременната технология за контрол.
Водна баня Memmert: опция за контрол нивото на водата.
Водна баня Memmert: изградена от висококачествени материали, които са устойчиви на корозия и се почистват лесно.


Водна баня Memmert – уникални екстри

Водна баня Memmert върви и с някои уникални екстри, които не бихте могли да срещнете при продуктите от другите брандове. Става дума за единствената по рода си концепция за отопление, гарантираща оптималното разпределение на температурата, както и за хладилно устройство, което можете да си вземете заедно със закупената водна баня. Вижте повече за споменатите екстри на водна баня Memmert:

концепция за отопление с оптимално разпределение на температурата – при водна баня Memmert отоплението е разположено под дълбоко изтеглени във вътрешната част и лесни за почистване улеи. Подобно разположение на отоплителните елементи не позволява тяхното корозиране. Благодарение на въпросните отоплителни елементи възниква естествено смесване на течността за регулиране на температурата, гарантирайки оптималното й разпределение по цялата водна баня.
уред за охлаждане на водна баня Memmert - както отбелязахме по-горе, заедно с водна баня Memmert можете да закупите и хладилно устройство за нея. Хладилно устройство, което спестява пространство и в същото време е с достъпен за потребителя механизъм. То слага край на нуждата от външните хладилни устройства за водна баня, които бяха широко използвани досега. Въпросното хладилно устройство позволява да се работи с температури под стайната такава- до 10°C с точност до ±0.1 келвин.


Поръчка на водна баня Memmert от alterlab.bg

АлтерЛаб ООД е компания, която се занимава с доставка, инсталация и сервиз на аналитична и общолабораторна апаратура. При нас ще откриете водна баня Memmert във всички нейни модели и класове. Екипът на АлтерЛаб ООД е напълно наясно с модерните тенденции в пазаруването, свързани с търсенето на все по-бързи, лесни и комфортни методи за осъществяване на този процес. Именно с такава цел създадохме нашата онлайн платформа alterlab.bg.

Ако се нуждаете от допълнителна информация, която да ви помогне да се насочите към подходящия за вашите нужди модел и клас водна баня, екипът на АлтерЛаб ООД е насреща да ви помогне. Задайте всички въпроси, които ви интересуват или са от някакво значение за провежданите от вас тестове и изследвания. Ние ще изслушаме внимателно изискванията ви и ще ви предложим конкретен артикул от категория „Водна баня“ и група аксесоари към него, удовлетворяващи в максимална степен въпросните изисквания. Целта на АлтерЛаб ООД е да предостави на клиентите си не просто дадена апаратура или оборудване, а цялостно решение, помагащо им да повишат ефективността и сигурността на работата в своята лаборатория.

Водна баня – същност и значение

Приложения на водна баня

Какъв е механизмът на работа на стандартната водна баня?

Водна баня – марката Memmert

Водна баня Memmert – основни характеристики

Водна баня Memmert – уникални екстри

Поръчка на водна баня Memmert от alterlab.bg

0.00 лв.
без ДДС: 0.00 лв.