Menu
Your Cart

Осмометри

Осмометри Други
Осмометри Други
Осмометри Други
НОВ
Осмометри Други
Осмометри Други
Осмометри Други
Осмометри

Осмометър – същност и значение

Осмометър наричаме уред, който служи за измерване осмотичната сила на разтвор, колоид или съединение. В съвременните лабораторни изследвания осмометърът има няколко основни приложения. Те са свързани с измерване общата концентрация на солите и захарите в дадени кръвни проби, както и с определяне на молекулното тегло на непознати съединения и полимери. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за Gonotec – една от най-популярните в световен мащаб марки, когато става въпрос за производството на осмометър. Ще ви представим най-популярните предложения на бранда от категория ‚Осмометър“, за да можете да прецените кой точно артикул ще отговори на нуждите ви и провежданите от вас изследвания.


Осмометър – за марката Gonotec

Gonotec е немска марка, зад която стои над 40-годишна история в производството на измервателни уреди. Днес компанията е сред глобалните лидери в областта на осмометровата технология. Всички продукти на Gonotec са сертифицирани по международния стандарт ISO 13485. Специално артикулите от категория „Осмометър“ се използват практически във всяка една страна по света. Точността, както и издръжливостта във времето на тези устройства са оценени по достойнство от множество компании за медински, фармацевтични продукти и биотехнологии. Благодарение на своето високо качество и редица иновативни функции, моделите осмометър на Gonotec успешно повишават ефективността и сигурността на лабораторните изследвания, за които се използват.


Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 3000

Осмометър модел Osmomat 3000 е специално проектиран за рутинни измервания в областта на медицината, но също така може да се използва в други типове научни изследвания, както и в редица промишлени сектори. Чрез този осмометър е възможно да се правят измервания и на проби с изключително малък обем. А бързината на получаване на самите резултати позволява осъществяването на значими серийни измервания за сравнително кратки периоди от време.

Ако си вземете осмометър модел Osmomat 3000, бихте могли да го управлявате лесно и удобно посредством сензорен дисплей. Ръководството за потребителя ще ви помогне да се запознате с всички конкретни функции на осмометъра, които е възможно да използвате в своите изследвания. Резултатите се изпращат на вграден принтер, при това във формат, който е готов за документи. В случай, че желаете да ги прехвърлите на компютър, ще трябва да направите свързване посредством USB или RS232. Важно е да се отбележи, че последният резултат остава достъпен за четене дори след автоматичното превключване в режим на готовност.

Здравият и устойчив дизайн на осмометър модел Osmomat 3000 гарантира лесната му поддръжка, както и възможността той да бъде използван в лабораторни изследвания за дълъг период от време. Налице са опции за избор на език според личните предпочитания. Също така е възможна употребата на функция за автоматично калибриране посредством стандартите за калибриране на Gonotec.


Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 3000 basic

Модел осмометър с една проба, разработен за потребителите, за които е важна не толкова автоматичната документация, колкото опростеното управление и прецизните измервания. На практика осмометър Osmomat 3000 basic е базисната и основна версия на Osmomat 3000. При нея измерванията трябва да се записват от провеждащия изследванията, тъй като осмометърът не е снабден с принтер или приспособление за прехвърляне на данни.

Можете да управлявате осмометър Osmomat 3000 basic без никакъв проблем посредством дисплей със сензорен екран. Отново ръководството за потребителя ще ви покаже всички налични свойства и функции, както и начините за активирането им. Осмометърът разполага със здрав и същевременно удобен дизайн, който ще улесни в максимална степен работата и поддръжката на уреда. Опциите за език, измежду които имате възможност да избирате, са немски и английски.


Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 010

Универсален криоскопичен осмометър, който се използва в научните изследвания. Сред популярните приложения на този модел осмометър са определяне на моларните маси в разтвора на бензен, както и на общата осмолалност на водните разтвори. Най-важните функции и характеристики на осмометър модел Osmomat 010 са: автоматично калибриране чрез превключвател, защита срещу образуване на лед в долната система за охлаждане, 1 минута приблизително време за измерване, 50 µL минимален необходим обем на пробата, автоматично откриване и показване на грешки, и т.н.

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 070

Модел осмометър, подходящ за определяне средното молекулно тегло на полимери, които са разтворими в различни органични разтворители. Водещите характеристики на този осмометър са: два термистора с висока разделителна способност за измерване разликата в температурата, показване на въпросната разлика посредством електроизмервателен мост на Уитстън с резолюция около 5 x 10-5 ºC, автоматично нулево регулиране на измервателната система и т.н.

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 090

Още един модел осмометър, който дава възможност за измерване средното молекулно тегло на полимери, разтворими в органични или водни разтворители. Прецизността на измерването силно зависи от използваната мембрана, като Gonotec предлага редица опции в това отношение, според типа на конкретните изследвания. Характеристиките на осмометър Osmomat 090, които трябва да отбележим, са високоефективна измервателна клетка, кратко време за реакция, възможност за работа с проби с малки обеми, както и успешно избягване на „балонните ефекти“.

Поръчка на осмометър от alterlab.bg

АлтерЛаб ООД предлага на българския пазар всички артикули от категория ‚Осмометър“ на марката Gonotec, от които бихте могли да имате нужда. Нашият екип има богат опит в дистрибуцията на апаратура и оборудване за физикохимични лаборатории и производства. За по-голямо удобство на клиента създадохме онлайн платформата alterlab.bg, през която могат да се правят запитвания бързо и лесно.

Ако имате нужда от допълнителна информация относно избора на точния тип и модел осмометър за вашите нужди, екипът на АлтерЛаб ООД е насреща да ви помогне. Свържете се с нас, за да получите ясни и изчерпателни отговори на всички въпроси, които ви интересуват. АлтерЛаб ООД се стреми да предостави на своите клиенти не просто дадена апаратура или оборудване, а цялостно решение, което да подобри ефективността на лабораторната дейност в дългосрочен план.

Осмометър – същност и значение

Осмометър – за марката Gonotec

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 3000

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 3000 basic

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 010

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 070

Осмометър от Gonotec – модел Osmomat 090

Поръчка на осмометър от alterlab.bg

0.00 лв.
без ДДС: 0.00 лв.
Етикети: Осмометри , Други , Gonotec , GmbH